Iconen

Een boodschap kun je versterken met een icoon: als beeld meer zegt dan woorden, om iets te laten opvallen of om tekst te ondersteunen. Denk aan een telefoontje voor een telefoonnummer, het logo van LinkedIn in de deelfunctie van een webpagina of vinkjes en kruisjes bij een opsomming van regels. Gebruik hiervoor de iconen van het lettertype/font Awesome.

Font Awesome

Er zijn een paar duizend iconen beschikbaar in Awesome, onderverdeeld in verschillende categorieën zoals Accessibility en Weather. De VU Designstudio en IT beschikken over Awesome. Als je niet over het lettertype beschikt, kun je de iconen vaak als afbeelding downloaden via https://fontawesome.com.

De kleur en stijl van deze iconen kun je aanpassen. Neem contact op met de VU Designstudio als je advies wilt of als je geen geschikt Awesome-icoon kunt vinden. 

Stijl Awesome-iconen

Gebruik de light versie van Awesome-iconen.

Zet iconen in dezelfde kleur als het tekstonderdeel waar ze bij horen. Meer over kleurgebruik binnen de VU-huisstijl lees je hier.

Social media-iconen vind je in de categorie Brands. Deze worden in Awesome Solid gezet.

Iconen Sustainable Development Goals

Duurzaam is een van de speerpunten van de VU. Wil je visueel laten zien dat een project of onderzoek binnen een Sustainable Development Goal (SDG) valt, plaats dan het desbetreffende icoon. Download op deze pagina de SDG-iconen.

Witte SDG-iconen op een gekleurd kader.

Gekleurde SDG-iconen op een wit kader.

Voorbeelden

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Do's & don'ts

Gebruik iconen ter ondersteuning bij de tekst. Profilerend beeld is altijd een foto en geen getekende icoon. Gebruik iconen niet als hero image voor website, mailings of brochure-covers. Download de PDF ‘beeldgebruik online 

Foto als hero image voor mailing of website.

Gebruik iconen niet als hero image op de website.