Infographics en animaties

Voor het maken van grotere animaties en uitgebreide infographics werkt de VU samen met Clarify. Clarify is gespecialiseerd in information design. Zij koppelen inhoud aan visualisaties, waardoor complexe informatie helder wordt en goed overkomt bij de doelgroep.

Denk hierbij aan:

Animaties. Animaties werken goed voor interne en externe storytelling en zorgen ervoor dat je de doelgroep meeneemt in wat jij wilt vertellen of uitleggen. Clarify helpt inhoud te structureren, schrijft voiceoverteksten, maakt hierbij visuele storyboards en animeren deze vervolgens.

Infographics. Hierbij presenteer je complexe informatie in één helder beeld. Hiermee creëer je overzicht, laat je verbanden zien of leg je een proces uit. Dit kan een statisch beeld zijn dat je kan uitprinten en ophangen, of interactief.

Clarify ontwikkelt deze producten in de door hen ontwikkelde VU-illustratiestijl voor infographics en animaties.

Wat kan je met de illustratiestijl?

De nieuwe VU-illustratiestijl is een verzameling van elementen die gebruikt kunnen worden voor losstaande illustraties, animaties en infographics. De set is bedoeld voor ontwerpers die werken in opdracht van VU.

De stijl is vriendelijk en herkenbaar. Dit zit hem vooral in de ronde, grafische vormen die gebroken worden door de stiftlijnen, geïnspireerd door het VU-beeldmerk. De achtergronden worden minimalistisch en voornamelijk kleurloos opgebouwd, zodat het onderwerp en de karakters in de shots de aandacht krijgen.

Daarnaast omvat de stijl organische karakters die in veel dynamische houdingen gepositioneerd kunnen worden. Denk hierbij aan een karakter op de fiets of in een rolstoel. De opbouw maakt het voor illustratoren gemakkelijker om nieuwe karakters te illustreren en voor animatoren gemakkelijker om deze te animeren.

De stijl maakt gebruik van een kleurenpalet dat is gebaseerd op het VU-kleurenpalet. Daarnaast zitten er veel kleurrijke kleuren in het secundaire kleurenpalet. Deze zorgen voor een frisse en moderne uitstraling.

Accentkleuren

Huidskleuren

Grijstinten

Voorbeeld animatie

Een voorbeeld van de VU Study advisor die in deze VU-stijl is gemaakt.